De grootste zorg van Le Relais is de ingrediënten niet wegmoffelen in een pretentieuze of pseudomoderne bereiding, maar integendeel een sympathieke bistrokeuken aanbieden, waar de dingen smaken zoals ze zijn. Dat laat uiteraard geen enkele toegeving op de kwaliteit toe.

Bij een voorgerecht geeft dat bijvoorbeeld een memorabele garnalenkroket, waarin het meervoud voor de schaaldieren geheel gerechtvaardigd is. Of neem onze paling in het groen, die het water in de mond brengt, bereid volgens de regels van de kunst. Of onze mosselgerechten, alleen verkrijgbaar in het mooiste formaat, de gulle ‘Golden’.

En dan de onvolprezen specialiteiten van het huis, waaraan niet te ontkomen valt: côte à l’os, kalfslever of kalfsniertjes, duo van pensen, vol-au-vent… Maar deze traditionele, overheerlijke lekkernijen staan niet in de weg van gerechten die meer van deze tijd zijn, zoals tartaar van rode tonijn met koriander of – voor de vegetariërs – een wok van marktgroenten met sojasaus.

Een laatste must op de kaart, tot slot, zijn de kreeftbereidingen: belle-vue uiteraard, maar ook gebakken in kruiden, met knoflook en basilicum of op Thaise wijze. 

 

relais specialitee

relais specialitee 01

relais specialitee 02

By Curry Ketchup