Tijdelijke passanten in Brussel of mensen die zich laven aan onze tradities, iedereen die de geur komt opsnuiven van onze hoofdstad, koestert op een of ander moment een gedeeld verlangen: je installeren in de tijdloze en warme sfeer van een brasserie, het menu uitkleden met hongerige ogen en genieten van een gerecht dat al jarenlang niets anders wil dan onze ziel zalven en onze papillen kietelen.

 

sample1

sample1

sample1

We hebben de charme van dit voormalige poststation uit de negentiende eeuw helemaal intact gelaten. Het is een echte oude Brusselse staminee, met stevig geboend houtwerk, een tegelvloer en massieve gietijzeren radiatoren. Een tijdloze en warme omgeving die de charme vormt van onze brasserie, waarop geen leeftijd staat, juist omdat ze al zo lang bestaat.  

poste001

relais detail

relais new02

Achter in het restaurant behoudt de bijzondere sfeer zijn charme, deze keer bestemd voor privé-evenementen. Tot 64 mensen kunnen terecht in deze ruimte, die ideaal is voor een bedrijfsdiner, verjaardag of feest. Le Relais biedt groepsformules op maat aan.

 

relais banquet

relais banquet 01

relais banquet 02

De grootste zorg van Le Relais is de ingrediënten niet wegmoffelen in een pretentieuze of pseudomoderne bereiding, maar integendeel een sympathieke bistrokeuken aanbieden, waar de dingen smaken zoals ze zijn. Dat laat uiteraard geen enkele toegeving op de kwaliteit toe.

Bij een voorgerecht geeft dat bijvoorbeeld een memorabele garnalenkroket, waarin het meervoud voor de schaaldieren geheel gerechtvaardigd is. Of neem onze paling in het groen, die het water in de mond brengt, bereid volgens de regels van de kunst. Of onze mosselgerechten, alleen verkrijgbaar in het mooiste formaat, de gulle ‘Golden’.

En dan de onvolprezen specialiteiten van het huis, waaraan niet te ontkomen valt: côte à l’os, kalfslever of kalfsniertjes, duo van pensen, vol-au-vent… Maar deze traditionele, overheerlijke lekkernijen staan niet in de weg van gerechten die meer van deze tijd zijn, zoals tartaar van rode tonijn met koriander of – voor de vegetariërs – een wok van marktgroenten met sojasaus.

Een laatste must op de kaart, tot slot, zijn de kreeftbereidingen: belle-vue uiteraard, maar ook gebakken in kruiden, met knoflook en basilicum of op Thaise wijze. 

 

relais specialitee

relais specialitee 01

relais specialitee 02

Niet alleen wat u op uw bord krijgt, ook onze kelder is een van onze sterke punten. Het origineelste kenmerk hiervan is zeker de magnifieke selectie van biologische wijnen. De eigenaar is erg gehecht aan zijn wijnkaart, waarin iedereen iets van zijn of haar gading zal vinden, bijvoorbeeld bij de ‘wijn van de maand’ voor een zeer aantrekkelijke prijs of bij de goed uitgebalanceerde selectie van wijnen per glas.

Die grote openheid vinden we ook in de bar, met onder meer een bijzonder mooie selectie van premium whisky’s, zoals Single Casks en enkele opmerkelijke flessen die rechtstreeks uit Japan komen. 

relais vin

relais vin 01

relais vin 02

Een van onze slimme architecturale inrichtingen is het bijzondere verhoogde en verwarmde terras, waar onze klanten zo veel mogelijk dagen kunnen genieten van het buiten zitten. Open vanaf maart tot de zon ondergaat, met plaats voor 65 couverts.

terasse01

terasse02

terasse03

Tot slot willen we nog meegeven dat we zeven dagen per week open zijn, tot middernacht op weekdagen en tot half één op vrijdag en zaterdag: ideaal voor het stillen van een klein hongertje na een voorstelling. Van maandag tot vrijdag kunt u bij ons terecht voor onze onklopbare lunch voor slechts €15,90 en op zaterdag en zondag verwennen we u met een heerlijk driegangenmenu, met een ongeziene prijs-kwaliteitverhouding

relais motfin

relais motfin 01

relais motfin 02

By Curry Ketchup